Belépés
Regisztrálás


BELLIS ET logo Turul

NATURLAND EC logo Turul

SZIMPATIKA logo Turul

URIAGE logo Turul

turul AKCIO 4

Curiosa sebkezelő gél

Curiosa tubusSegít a gyulladás és fájdalom csökkentésében, így járul hozzá a seb gyorsabb gyógyulásához. A Curiosa sebkezelő gél használatával visszaállíthatja bőre épségét és eltüntetheti a sérülés nyomait.


Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, mielőtt elkezdené alkalmazni a készítményt!

Mit kell Önnek tudnia a Curiosa sebkezelő gélről?
A Curiosa sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cinkhialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), és karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv előírásainak. A készítmény különböző kiszerelési egységekben kerül forgalomba (15 g, 30 g).


A hialuronát a bőr és a kötőszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz. Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak.

A Curiosa sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálódásában: a megfelelő mikrokörnyezet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó  (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjedő) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületeket, továbbá enyhíti a sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást.

A Curiosa sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét.

Alkalmazási területek
Sérült bőrfelület vagy problémás bőr kezelése és védelme, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítése.


Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás

  • sérült vagy problémás bőr (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás)
  • felületes sebek, kisebb sérülésekből eredő sebek (horzsolás, szakadás, vágás) enyhébb égési sérülések (első és másodfokú égés)

Orvosi felügyelet melletti alkalmazás

  • krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.)

Hogyan kell alkalmazni a Curiosa sebkezelő gélt?

Külsőleg alkalmazandó!
Sérült vagy problémás bőr:

Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, majd vigyen fel rá vékony rétegben Curiosa sebkezelő gélt. A Curiosa sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható.

Kisebb hámsérülések:

Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a Curiosa sebkezelő gélt a teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a Curiosa segkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.

I. és II. fokú égési sérülések:
A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a Curiosa sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint.

Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.):

Nehezen gyógyuló sebek esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a Curiosa sebkezelő gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelelő orvosi kezelése és a kiegészítő gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. kompressziós fásli, gyógycipő használata, tehermentesítés, vércukorszint ellenőrzése, fertőzések megelőzése, stb.)

A Curiosa sebkezelő gél használata előtt fontos a seb teljes feltisztítása (debridement), amit súlyosabb esetekben (pl. sebészeti beavatkozás) csak megfelelő szakember végezhet.

A sebalap megfelelő előkészítését követően, az esetelegesen fellépő vérzés megszűnése után, a gélt a már korábban ismertetett módon kell alkalmazni.

 

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa sebkezelő gélnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?
Ritkán, az alkalmazás kezdetén a következő tünetek fordulhatnak elő: bőrpír, enyhe, átmeneti szúró vagy égő érzés, helyi fájdalom.
Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, eddig nem tapasztalt tünet lép fel, vagy a seb begyullad, elfertőződik, néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon orvosához!

Klinikai vizsgálatokban nagyon ritkán kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás (hipergranuláció, részleges nekrózis) jelentkezett ami azonban nem volt egyértelmű összefüggésben a készítmény alkalmazásával.

Mikor nem használhatja a Curiosa sebkezelő gélt?
A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Egyéb tudnivalók:
Tárolás 5-30 Celsius fok között.

A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét.
Használat után a kupakot gondosan zárja vissza.
Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobiális fertőzésektől, illetve egyéb szennyeződésektől.
Személyenként külön-külön tubus használata javasolt..
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Meghatalmazott Képviselő az Európai Unió területén:
MDCI - Arundel House, 1 Liverpool Gardens, Worthing,
West Sussex BN11 1SL, United Kingdom

Gyártó:
Richter Gedeon Rt. - 1103 Budapest, Gyömrõi út 19-21.

A tájékoztató készítésének dátuma: 2009. február

Forrás: Richter

{JFBCLike width=400}
Találatok: 1 - 10 / 23

Pharmaroad

Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 1430 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2900 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 3445 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 1730 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 1695 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2610 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 635 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2855 Ft
Ár / kg:
Fogyasztói ár kedvezménnyel:
Fogyasztói ár: 2255 Ft
Ár / kg:
1. oldal / 3

Rólunk mondták

DERMOKOZMETIKA
dermokozmetika

Legújabb termékeink

OGYÉI engedély

biztonsagos patika

Referenciapatika

tena-logo

fiokpatika x

 

Turul Gyógyszertár 

E-mail

8646 Balatonfenyves Bocskai tér 1.

Telefonszám: 06-85-560012
Fax: 06-85-560-012

  

bankkartya

kkhcimke

© Turul Gyógyszertár 2011. | Oldaltérkép | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk, betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!